A handbook of commercial correspondence. - Ashley, A., ....- (Oxford : University Press, 1999)
Een handzaam uitgevoerd studie- en naslagwerk voor iedereen in handel en bedrijf die in het Engels moet corresponderen of de Engelse handelstaal wil aanleren. Nadat de opbouw van een handelsbrief uitvoerig in duidelijk Nederlands, met schema-brieven, is behandeld wordt een groot aantal, meer dan 13, 14 onderwerpen besproken. Uiteraard Bestellingen en Transport, gevolgd door Bankwezen, Krediet, Elektronische correspondentie. Ook is er een hoofdstuk over uiteenlopende onderwerpen, zoals een Uitnodiging, Bedankbrief etc. Aan ieder onderwerp worden zo'n 30, 40 bladzijden besteed met voorbeeldbrieven. De voorbeeldbrieven zijn authentiek en met toestemming afgedrukt van Barclay's Bank, British Airways, Lloyd's, etc. Ieder hoofdstuk heeft een vragenlijstje en een lijst met belangrijke Engelse handelswoorden en -uitdrukkingen over het besproken onderdeel. Achterin nog een zorgvuldige, uitgebreide index. (Th. Fuchs-van Braningen) © NBD Biblion
Keywords: Handelscorrespondentie -- Engels