Marc, de monteur. - Kandono, Eiko, ....-; Taruishi, Mako, ....- (Haarlem : Gottmer, 1988)
Recensie: Marc, een ± vijfjarig jongetje, gaat naar de garage van Peter, de monteur. Daar repareren ze 'samen' een auto. Het verhaal is eenvoudig geschreven, zodat het direct voorgelezen kan worden. De tekst is over de kleurentekeningen heen gezet waarna (het lijkt alsof) de gekleurde ondergrond is weggegumd. De tekeningen beslaan telkens twee bladzijden en zijn vanuit een laag standpunt - zoals een kind waarneemt - getekend. Het boek is geschikt voor jonge kinderen, die zich met een monteur willen identificeren. Het verhaal is om voor te lezen, waarna het kind zelf aan de hand van de tekeningen het verhaal nog eens kan 'lezen'. - J.A.J. de Korte.
Leeftijd: vanaf ca. 4 jaar
Keywords: Beroepen; Garages