Ik kom je opeten ! - Ross, Tony, ....- (Den Bosch : Malmberg, 1997)
Bennie de Bruin zit bij zijn vader op schoot, die hem een verhaal voorleest over enge monsters. En op dat moment ontdekt het enige, echte, akelige, vraatzuchtige monster uit het heelal Bennie op zijn radarscherm. 'Ik kom je opeten!' brult het monster en suist weg naar de aarde. Op zoek naar Bennie...
Recensie: Een eng monster uit het heelal, gaat met zijn ruimteschip op zoek naar Bennie, om hem op te eten. Onderweg verslindt hij o.a. een planeet en enkele sterretjes. Verrassend is het einde: als hij uiteindelijk tevoorschijn komt en Bennie wil bespringen, blijkt hij nog kleiner dan een lucifer te zijn. Een goed verzorgd, heerlijk prentenboek met een geestig griezelverhaal. Biedt een goed uitgangspunt om met kinderen over bang zijn en griezelen te praten. Weinig tekst, in klare taal geschreven en in een dikke letter onder de platen afgedrukt. De tekeningen in pen en waterverf zijn kleurig, origineel en met gevoel voor humor getekend. Vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 3+
Keywords: Bang zijn; Griezelen; Emoties