Platvoetje. - Schubert, Dieter, ....-; Schubert, Ingrid, ....- (Den Bosch : Malmberg, 1997)
Recensie: Op een ochtend vindt Nikkie een heel klein heksje diep in slaap achter haar tandenborstel. Het heksje is van huis weggelopen, omdat de andere heksen haar steeds plagen met haar enorme voeten. Platvoetje noemen ze haar. Bij elke toverspreuk die ze uitspreekt, worden haar voeten nog groter en Platvoetje is bang dat ze het toveren daarom moet opgeven. Ze vindt die grote voeten verschrikkelijk. Nikkie zelf heeft flaporen. Dus ze begrijpt best wat Platvoetje dwarszit. Geestige, kleurige illustraties in zachte kleuren vullen bijna alle bladzijden, soms in stripvorm, dan weer spatten ze uit over meer dan een pagina. De illustraties bevatten veel meer informatie dan in de tekst te vinden is. Met name de activiteiten van Nikkie's speelgoed zijn een feest van vindingrijkheid en subtiele grapjes. Ook het lekker uitbundige, punkachtige, brutale heksje verzint op elke bladzijde weer een andere truc. Een origineel prentenboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar. - Redactie
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Heksen; Toveren