Een mond om te eten. - Routiaux, Claudine, ....-; Petit, Geneviève, ....- (Doornik : Casterman, 1994)
In dit natuurboek voor kleuters staat eten centraal: een papegaaivis heeft tanden als messen en eet planten, een bosuil slokt een muis met huid en staart op, een zwaluw vliegt met open snavel om insekten te vangen...enz. Dankzij het vraag-en antwoordspelletje bij elk dier ontdekt het 'lezertje' verschillende manieren van eten en vraagt het zich af... 'en hoe eet ik dan wel?'
Recensie: Informatief natuurboekje voor jonge kinderen waarin eten centraal staat. Nadat bij een gekleurde tekening kort iets verteld wordt over de eetgewoontes van 9 verschillende dieren wordt de doelgroep middels een vraag/antwoordspelletje geaktiveerd om de gegevens bij de dieren te vergelijken met eigen eetgewoontes. De in kleur getekende dieren zijn herkenbaar, de tekst is eenvoudig in dit leuk uitgevoerde boekje, onderdeel van een serie waarin naast de mond (eten) ook boekjes zijn verschenen over de oren, vingers, neus en ogen (a.i.'s deze week). Vanaf ca. 5 jaar. Zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. - Redactie
Doelgroep: Alle leeftijden
Keywords: Dieren; Eten; Voeding