Kappen ! - Slee, Carry, ....- (Den Bosch : Malmberg, 2002)
Recensie: Sander is verliefd op Indra, maar ook René, de broer van Indra's vriendin Heiki is gek op haar. Indra kiest voor Sander, al duurt het even eer ze elkaar hun liefde durven te bekennen. De vriendschap tussen Sander en zijn twee kameraden verwatert als deze onder invloed van een zekere Emiel o.a. cd's stelen. Sander is er getuige van hoe dit drietal een invalide jongen molesteert. Indra is de enige die Sanders lezing van het gebeurde gelooft. Als uiteindelijk Sander zelf in elkaar geslagen wordt en in het ziekenhuis belandt, komt mede door toedoen van Indra de waarheid aan het licht. Dit verhaal van de door de Kinderjury zeer geliefde auteur is goed geschreven en boeit van begin tot eind. De sfeer rond deze middelbare scholieren is prima getroffen, al is hun taalgebruik niet altijd overeenkomstig de werkelijkheid: gebruiken pubers het woord 'drollig'? De karakters zijn goed uitgewerkt; de opbouw is logisch en de handelingen wisselen elkaar vlot af. Een boek met een onderwerp dat in deze tijd van veel pesterijen op school en zinloos geweld op straat heel actueel is. Grof getekende omslagillustratie in kleur van een meisje dat geschrokken naast een liggende jongen zit. Vanaf ca. 12 jaar. - Johan Berenschot.
Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest!
Leeftijd: vanaf 12-13 jaar
Keywords: Geweld; Verliefd zijn