Bloem en vlinder. - Hol, Coby, 1943-2012 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2002)
Bloem komt uit haar knop. Ze is helemaal niet blij. Want de zon, de wolken en de sterren beleven elke dag of nacht de leukste avonturen. En Bloem moet het zonder doen. Tenminste tot Vlinder langs komt fladderen.
Recensie: Bloem komt op een dag in bloei en wil avonturen beleven maar dat lukt niet omdat ze in de grond zit. Op een dag komt Vlinder langs; ze maken een afspraak dat zij Bloem elke avond haar avonturen komt vertellen. Zo ontstaat een innige vriendschap, die de winter overstijgt. Het vierkante boek heeft een hard, roze kaft met een illustratie van een bloem en een vlinder in collagetechniek van gescheurd vloeipapier. Binnenin wordt dezelfde illustratiestijl gehanteerd waarbij de rechterpagina geheel bedekt is en de linkerpagina een kleinere afbeelding bevat naast de tekst. Dit zijn enkele regels waarbij de kringloop van een vlinder en een bloem op eenvoudige maar aandoenlijke wijze wordt uitgelegd. Een schattig boekje maar ook heel geschikt als onderwijsmateriaal. Vanaf ca. 4 jaar. - T.M. van den Akker
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Keywords: Emoties