Rekruteringscommunicatie : strategie, middelen, technieken - Zobell, Karlo, ....- (Diegem : Kluwer, 2002)
Samenvatting: Bedrijven met een goed imago als werkgever hebben het gemakkelijker om de beste mensen aan te trekken. Ook uw bedrijf kan zijn imago optimaliseren. Dit boekje koppelt concepten van de marketingdiscipline aan die van HR-communicatie. U krijgt een instrument in handen voor een methodische en gestructureerde aanpak van uw rekruteringscommunicatie. Dit is een themaboek voor HR-managers en voor al wie professioneel betrokken is bij rekrutering en selectie. Het boek behandelt rekruteringscommunicatie -het voortraject in de jacht op talent, het aantrekken van nieuwe medewerkers en het positioneren van het bedrijf op de arbeidsmarkt.
Inhoudsopgave : 1. Een integrale en integrerende benadering 2. Het elementaire communicatiemodel als uitgangspunt 3. Van corporate identity naar employer branding 4. De kandidaat als doelgroep 5. Rekruteringskanalen: een explosie van middelen 6. De propositie 7. Communicatiedoelstellingen 8. Omgevingsfactoren 9. Rekruteringsstrategie en gevalstudies
Keywords: Arbeidsmarktcommunicatie; Personeelsadvertenties