Nellie en Cezar springen en dansen en ... - Godon, Ingrid, 1958-; van Mieghem, Linda, 1948- (Averbode : Altiora, 1999)
In dit oblong prentenboek met hardkartonnen geplastificeerde pagina's worden 12 werkwoorden (volgens de flap 16) voor het jonge kind verduidelijkt, soms op twee verschillende manieren, b.v. graven met een schep en met je handen. Op de rechterpagina wordt het werkwoord op de paginagrote illustratie door een kikker en een muis uitgebeeld. De illustraties zijn verduidelijkend en in heldere kleuren. Op de linkerpagina wordt het werkwoord beschreven. De tekst, afgedrukt in een groot, schreefloos lettertype, is op rijm en gesteld in korte zinnen. De besproken werkwoorden sluiten aan bij de belevingswereld van de peuter en kleuter. Het boek heeft afgeronde hoeken en geen pagina-nummering. Het behoort tot een serie van drie. Een leerzaam prentenboek dat voorzien is van een uitnodigende kaft en geschikt is voor kinderen vanaf ca. 2,5 jaar.
Dit boekje bevat 16 kleurenprenten met werkwoorden op 2 wijzen uitgebeeld. Ze activeren de taalwerving bij peuters in de differentiatiefase (vanaf 2,5 jaar). Met speelse versjes van Linda van Mieghem.
Leeftijd: 3+
Keywords: Nederlandse werkwoorden; Spelen-speelgoed