Vreemde beesten. - Godon, Ingrid, 1958-; van Mieghem, Linda, ....- (Averbode : Averbode, 2002)
Nellie en Cezar vinden het fijn om zich te verkleden. Maar als ze hun kostuums voor het feest van carnaval aantrekken, is de verwarring groot: wie is nu wie?
Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over de verkleedpartij van Nellie de muis en Cezar de kikker. Net als hun vriendjes verkleden ze zich als hele andere dieren (ooievaar en kat). Dat leidt tot veel verwarring. De tekeningen beslaan twee bladzijden. De stijl is eenvoudig: de met krijt zwartomlijnde dieren (in verkleedkleren) staan afgebeeld tegen een neutrale achtergrond. Ze zijn ingekleurd met aardetinten en hebben een vriendelijke uitstraling. Het tekstblokje van circa zes regels staat in de illustraties. Het verhaaltje kent begin noch eind; de dieren worden niet geïntroduceerd. Dat de dieren zich verkleden voor het carnaval, wordt alleen duidelijk door de tekst, niet door de tekeningen. Het element 'wie is wie' is leuk. Vanaf ca. 3 jaar. Deel uit een serie van vier
Leeftijd: 3+
Keywords: Carnaval; Dieren; Verkleden