Zo ... gewoon gewoon ( Nellie en Cezar verhaaltjes ). - Godon, Ingrid, 1958-; van Mieghem, Linda, 1948- (Averbode : Altiora)
Om eens niet zo 'gewoon' te zijn besluiten muis Nellie en kikker Cezar elkaars kleding aan te trekken. Vierkant hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken uit een serie van vier*. De kikker en de muis handelen, spreken en kleden zich als mensen op een rolbevestigende (meisje opruimen, jongen slordig etc) manier. Op een lichtblauwe achtergrond staat op de linkerpagina een zesregelige ietwat ouderwets aandoende tekst en op de rechterpagina eenvoudige vetkrijtillustraties met collage-elementen die niet altijd de essentie van de tekst weergeven. Als thema wordt achterop 'verkleden' vermeld, een woord waaronder de meeste kinderen iets heel anders verstaan.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Prentenboeken -- Kleuters; Verkleden; Voorlezen -- Kleuters