Het gekke cadeau van Joep - van Mieghem, Linda, 1948-; Godon, Ingrid, 1958- (Averbode : Altiora, 2002)
Kikker Cezar verjaart en daar horen vriendjes en cadeautjes bij. Een emmer modder, een typerend cadeau van Joep, het varken, blijkt bij nader inzien voor veel pret te zorgen in het opblaasbad in de tuin. Met behoud van een enkele dierlijke eigenschappen praten en handelen de dierfiguren als mensen. De warme, met goed op elkaar afgestemde kleuren ingevulde, kohltekeningen, die telkens doorlopen over een dubbele pagina, geven de emoties herkenbaar weer. Zes regels tekst op elke linkerpagina, middenin de illustraties, bestaat voornamelijk uit dialoog en is heel geschikt om voor te lezen. Uitnodigend omslag met een blije kikker en een muis, die vlaggetjes uit een tas halen, tegen een gele achtergrond. Weer een juweeltje van Ingrid Godon in de vorm van een stevig, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit een serie van vier voor peuters vanaf ca. 3 jaar.
Cezar verjaart. Daarbij horen vriendjes en cadeautjes. Joep, het varken, heeft wel een heel speciaal cadeau mee... typisch "varkens", maar bij nader inzien o zo leuk!
Leeftijd: 3+
Keywords: Cadeaus krijgen; Dieren; Jarig zijn