Zomer. - Rius, Maria, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
In korte, bondige zinnen wordt op summiere wijze informatie gegeven over diverse onderwerpen die met de zomer te maken hebben zoals fruit, vakantie, spelen met zand aan zee, picknicken, tent bouwen etc. Hoofdpersonen zijn twee kinderen: een jongen en een meisje. De linkerbladzijde bevat een tekst van 1 tot 4 regels in een grote schreefloze letter met meestal linksonderin een kleine detailtekening. De rechterbladzijde bevat een in een vierkant kader geplaatste bijpassende tekening. De tekeningen zijn zeer fleurig in potloodtechniek. De personen zijn ietwat mollig getekend. Ze vormen wel een reële afspiegeling van de wereld doordat er ook donkere kinderen op voorkomen. Het omslag is in felle kleuren en toont de twee hoofdpersonen aan zee. Achterin staan vier pagina's vol tips en info om de informatie te verwerken, waaronder een liedje met muzieknotatie. Aantrekkelijk informatief prentenboekje uit een serie van vier* voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.De tekst in dit boek is aangepast aan de taal van jonge kinderen. Hij kan worden voorgelezen aan oudere kleuters, of gelezen door eerste lezers. Begeleiders van kinderen vinden achteraan in het boek enkele tips, vragen en didactische activiteiten bij het thema 'zomer'.
Leeftijd: 4+
Keywords: Zomer; Seizoenen-Weer