Herfst. - Rius, Maria, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
Informatief prentenboek over de herfst; ook over de andere seizoenen is een deel verschenen*. In het kort worden enkele zaken van de herfst aangestipt: vallende bladeren, vruchten, regen, vogeltrek enz. Het boek bestaat uit paginagrote gekleurde tekeningen (meestal rechts) met enkele korte regels tekst in een grote schreefloze letter. Aan het eind staan vijf bladzijden met bruikbare tips voor leerkrachten om het thema verder uit te diepen. Een liedje met muzieknotatie completeert het geheel. De illustraties zijn kleurig. De mensen zijn wat stijf getekend. De buitenlandse afkomst is goed te zien bij het druiven eten. Goed te gebruiken in het onderwijs. Het boek vraagt erom om meer mee te doen dan alleen voorlezen. Vanaf ca. 4 jaar.Het is herfst. De dagen worden korter. Het is de tijd van kastanjes en appelen. De blaren kleuren en vallen van de bomen. In dit 'derde seizoen' zijn kinderen veel buiten, want er is heel wat te leren over natuur!
Leeftijd: 4+
Keywords: Herfst; Seizoenen-Weer