Winter. - Rius, Maria, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
Het onderwerp winter wordt in dit goed verzorgde prentenboek in tekst en plaat uitgelegd aan jonge kinderen. Het gaat over sneeuwkristallen en spelen in de sneeuw, warme kleren, dieren in de winter, skiën, schaatsen en huiselijke gezelligheid. Op de zachtgetinte, vriendelijke, omkaderde illustraties spelen twee kinderen de hoofdrol, soms in een groepje met andere kinderen. De eenvoudige tekst staat in enkele regels op de linkerbladzijde. Achter in het boek treft men de tekst en de muziek aan van een tikliedje/spelletje met gebruiksmogelijkheden. Op de laatste bladzijden staan adviezen en tips om het begrip winter aan kleuters zichtbaar en begrijpelijk te maken. Ze vergroten de bruikbaarheid van dit zeer toegankelijke prentenboek. Ook over de andere seizoenen is eenzelfde prentenboek verschenen.
Leeftijd: 4+
Keywords: Winter; Seizoenen-Weer