Lente. - Rius, Maria, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
Informatief prentenboek over de lente; ook over de andere seizoenen is een deel verschenen*. De tekst in groot lettertype is beperkt tot maximaal drie regels. Aan bod komen allerlei facetten van de lente zoals de terugkeer van de vogels, geboorte van jonge dieren, de veranderende weersomstandigheden enz. De gekleurde illustraties zijn eenvoudig en vooral bruikbaar om de in de tekst genoemde facetten aan te wijzen. Deze illustraties - met twee kinderen in de hoofdrol, die op elke plaat te zien zijn - beslaan meestal een enkele pagina. Bij de tekst op de linkerbladzijde hoort dan ook nog een kleine illustratie. Sommige lentetafereeltjes beslaan een dubbele pagina. Achterin het boek vijf pagina's met suggesties voor begeleiders en ouders, waaronder een liedje met muzieknotatie. Deze didactische activiteiten zijn met name bruikbaar voor mensen die in groepsverband met kinderen werken. Het kan eventueel gelezen worden door eerste lezers (zoals de achterflap vermeldt), maar is niet specifiek een eerste leesboekje. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 4+
Keywords: Lente