Freddie gaat zwemmen. - Leslie, Amanda, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
Freddie, een peuter, kijkt naar zijn goudvis en wenst ook te kunnen zwemmen. Hij gaat met mama naar het zwembad om te oefenen. Mama geeft aanwijzingen en Freddie zwemt uiteindelijk ook als zijn goudvis. Een vierkant prentenboek uit de serie 'Dopido-kleuterboek'* met een wensvervullend verhaal voor peuters. De tekst is gedrukt in grote schreefloze letters. De illustraties zijn fleurige, kleurrijke, grote en kleine tekeningen, die goed de bedoelingen van de auteur weergeven. Het uiterlijk is uitnodigend. Het boekje leent zich goed om samen met peuters van twee à drie jaar te worden bekeken of om voor te lezen.
Dopido peuterboek
Leeftijd: 3+
Keywords: Prentenboeken -- Kleuters; Voorlezen -- Kleuters; Zwemmen; Beweging-Sport