Freddie gaat naar zee. - Smee, Nicola, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
Een boek uit een serie met de peuter Freddie als hoofdpersoon*. De deeljes zijn los van elkaar te lezen. In dit deel gaat hij met zijn moeder en knuffel Beer naar de zee, waar hij alle voor de handliggende dingen doet: zwemmen, zandkasteel bouwen, insmeren tegen de zon, schelpen zoeken en vissen vangen. Het verhaal wordt vooral verteld door de illustraties, die steeds twee pagina's beslaan. De vrolijke en kleurrijke aquarellen geven een goed beeld. De teksten zijn boven en onder de tekeningen gezet. Er is ook gebruikt gemaakt van tekstballonnen. De teksten zijn in de 'ik-' en 'wij-vorm' vanuit het perpectief van Freddie geschreven. Het taalgebruik is wat formeel: "Ik toon aan Beer hoe je een zandkasteel maakt. Ik leerde het in de peutertuin!". De kaft toont het symbool van de serie en Freddie en Beer op het strand. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar een aardig boek, dat een beeld geeft van een herkenbare situatie.
Dopido peuterboek
Leeftijd: 3+
Keywords: Zee en strand; Prentenboeken -- Kleuters; Vakantie; Voorlezen -- Kleuters