Kinderen zoals ik, van noord naar zuid, van oost naar west. - Roca, Nuria, 1965-; Curto, Rosa Maria, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
Zeer summiere impressies van het dagelijks leven van tien jonge kinderen uit even zoveel verschillende landen, verspreid over de aarde. Op twee naast elkaar liggende pagina's staat één kind centraal waarvan, middels een aantal korte zinnen en overheersende fleurige illustraties, enkele meer of minder typerende milieu- of omgevingskenmerken of gebruiken worden belicht. Vooral het contrast tussen arme (bijv. kinderarbeid) en rijke (bijv. luxe) landen is inzichtelijk weergegeven. In het begin wordt een aanzet gegeven voor oorzaken van verschillen tussen mensen onderling. Tot slot volgen een globale wereldkaart met de woonplekken van de betreffende kinderen erop en een uitleg over enige activiteiten voor/met kinderen. Aansluitend volgen suggesties voor enige gespreksonderwerpen zoals kinderarbeid, woestijnvolken en eetgewoonten. De aanspreektoon en de uitvoering zijn leuk en speels, maar tussen de hoofdstukjes onderling bestaat inhoudelijk een wisselend contrast, uiteenlopend van tamelijk oppervlakkige tot meer specifieke kenmerken. Deze uitgave is geschikt om er onder begeleiding of in groepsverband er mee te werken. Vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 4+
Keywords: Landen-Volken