Mijn gevoelens, van verdrietig zijn tot blij zijn. - Roca, Nuria, 1965-; Curto, Rosa Maria, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
Kleine kinderen ontdekken al gauw dat er een breed gamma bestaat van diepere gevoelens. Maar ze kunnen die gevoelens niet altijd duiden of thuisbrengen. Dit boek zla hen daarbij helpen. Op een eenvoudige wijze kunnen ze leren welke soorten gevoelens er zijn, en benoemen wat ze zelf voelen. Weten wat we voelen is weer een stapje verder staan in het groeiproces...
Recensie: In dit als een prentenboek uitgevoerde boek wordt steeds op twee naast elkaar liggende bladzijdes een bepaald gevoel besproken: houden van, angst, verbazing, jaloezie enz. In de eenvoudige, korte teksten wordt het kind aangesproken. Dat is vreemd, want je mag veronderstellen dat de doelgroep (peuters en kleuters) nog niet kan lezen. Omdat niet alleen de vraag wordt gesteld, maar ook het antwoord wordt gegeven, laat men weinig aan het kind zelf over. Het boek is eigenlijk alleen bruikbaar als aanknopingspunt voor een gesprek over een bepaald gevoel. Maar omdat het boek daar weer te weinig extra's voor biedt (simpele, groot uitgevoerde kleurenillustraties waarin het besproken gevoel uitgebeeld wordt), komt het als matig bruikbaar over. Achterin staan nog wat spelsituaties en een handleiding voor begeleiders. Vanaf ca. 4 jaar. - Mac Steenaart
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Keywords: Emoties; Gevoelens-Gedrag