Ik ben bang, van angsthaas tot held. - Roca, Nuria, 1965-; Curto, Rasa Maria, ....- (Averbode : Altiora, 2001)
Recensie: Dit prentenboek handelt over verschillende vormen van angst bij jonge kinderen. Thema's die aan de orde komen zijn: het donker, onweer, dieren, de dokter, dromen, water, verlies van dierbaren, monsters, angst voor mensen, lawaai en pijn. Naast het benoemen van de angst, in korte verhaalvorm, wordt ook aandacht besteed aan positieve manieren om met deze angsten om te gaan. De kleurige en vrolijke in waterverf uitgevoerde, naïef realistische en soms fantasierijke illustraties zijn nagenoeg bladzijdevullend. De tekst, uitgevoerd in groot lettertype, beslaat slechts een klein gedeelte van elke pagina. Achter in het prentenboek is nog een aantal eenvoudige spelletjes opgenomen om kinderen te helpen hun angsten te overwinnen. Daarnaast is er een korte toelichting voor ouders over het hoe, wat en waarom van angsten bij jonge kinderen. In zijn algemeenheid is dit een zinvol boek waarin niet alleen de angsten van jonge kinderen worden beschreven, maar ook angstreducerende tips worden aangedragen. Onder begeleiding te gebruiken voor kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar. - Drs. Jeanet Dijkstra
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Keywords: Emoties