Ssst ! Streepje slaapt ! - Depondt, Luk, 1952-; Nauwelaerts, Kris, ....- (Leuven : CEGO, 2002)
Poes Streepje is moe na een dag spelen. Ze valt in slaap maar wordt wakker van het getik van de klok. Na de te korte nacht voelt ze zich lusteloos. Ze is moe van het moe zijn. 's Avonds probeert ze te slapen maar is bang om weer wakker te worden van de klok. Pas na het tellen van muisjes valt ze in slaap en wordt pas de volgende morgen weer wakker, bruisend van energie. Deel uit de reeks van zes* prentenboeken voor kinderen van ca. vier tot zeven jaar. De dierenverhalen zijn opgebouwd rond zes 'basisbehoeften' die een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van kinderen. In dit geval is dat een goede nachtrust. Eenvoudig verhaal dat zich door de ritmische tekst (die ca. 10% van het boek beslaat) en het herkenbare gegeven goed laat voorlezen. De tekst is soms op speelse wijze over de pagina verdeeld. Wanneer Streepje zich uitrekt, volgt de tekst haar lijf. Doordat de illustraties rustig, herkenbaar en eenvoudig van opzet zijn, is het boek ook voor jongere kinderen geschikt dan de serie aangeeft. Op de omslag van het verzorgde boek is de slapende Streepje te zien.'Tik - tok - plok - tik - tok - plok...' Wat een eng nachtlawaai! Dáárdoor kan Streepje niet slapen. Dáárdoor lukt het spel met de bol wol niet en smaakt de melk niet lekker. 'Sst! Slaap zacht, Streepje!'
Leeftijd: 4+
Voor handleiding en activiteitenboek zie 433.75.DEPO.03
Keywords: Katten; Huisdieren