Lach maar, Leentje ! - Depondt, Luk, 1952-; Nauwelaerts, Kris, ....- (Leuven : CEGO, 2002)
Prentenboek in een reeks verhalen rond zes* 'basisbehoeften'. Dit is het zesde boek met als thema: lachen. Het aangeklede varkentje Leentje wil altijd flink zijn. Vooral niet stout en lui en ze speelt nooit in de modder. Met een strenge snuit en een stijve kromme rug oogt ze niet gelukkig. De andere varkens hebben wel plezier in wat varkens normaal doen. Tante Truus leert Leentje plezier te hebben. Een mooi, royaal ingenaaid prentenboek in oblong formaat met expressieve kleurige paginagrote illustraties. De tekst bestaat uit korte, wat stijve zinnetjes als: "Ze is geen luierik!" De boodschap van het verhaal wordt echter goed duidelijk gemaakt en nodigt uit tot praten over genieten en vrolijk zijn. Voorlezen aan kinderen van 4-6 jaar.Leentje wil niet vreten. Leentje wil niet in de modder. Leentje wil niet luilakken in de zon. En dat voor een varken! Maar is Leentje blij? Neen. Gelukkig is er tante Truus. Vrolijke, gezellige tante Truus.
Leeftijd: 4+
Voor handleiding en activiteitenboek zie 433.75.DEPO.03
Keywords: Etiquette; Varkens; Gevoelens - Gedrag