Klein Kikje toch ! - Depondt, Luk, 1952-; ten Cate, Marijke, 1974- (Leuven : CEGO, 2002)
Het kleine, aangeklede kikkertje Kikje kan goed zwemmen en springen maar mist heel erg de aandacht en warmte van zijn ouders, die geen tijd voor hem hebben door drukke bezigheden en dat maakt hem verdrietig en boos. Later ontmoet hij de glibberige Pad, die hem troost en verlost van zijn buikpijn. Kikje is daarna weer vrolijk en blij. Het probleem van twee drukbezette ouders, die te weinig tijd en aandacht hebben voor hun kinderen en de gevolgen daarvan worden duidelijk geschetst. Dit prentenboek in oblong formaat is geschikt voor kleuters, en kan dienst doen als introductie bij gesprekken over emotionele problemen. De duidelijke dikgedrukte korte tekst is opgenomen in de paginavullende tekeningen. Deze illustraties, waarin groen/blauw-paarse tinten overheersen, zijn helder. Vanaf ca. 4 jaar. Het prentenboek is er één uit een serie van zes* over emoties.Kikje kan heel goed zwemmen en springen. Geen enkel kikkerkind is zó knap. Toch is Kikje niet gelukkig. Hij mag niet bij mama op schoot en niet bij papa op de knie. Gelukkig is er Pad. Pad met zijn wratten en bulten.
Leeftijd: 4+
Voor handleiding en activiteitenboek zie 433.75.DEPO.03
Keywords: Eenzaamheid; Gevoelens-gedrag