Veertje vliegt ! - Depondt, Luk, 1952-; Lemmens, Riske, 1974- (Leuven : CEGO, 2002)
Het vogeltje Veertje wil leren vliegen. Haar moeder vindt dat ze eerst meer wormpjes moet eten om groter te worden. Als Veertje toch gaat vliegen, komt ze oog in oog te staan met een grote zwarte poes. Prentenboek in oblong formaat, waarin de illustraties twee pagina's beslaan. De tekst staat in korte kolommen in de tekening en is gedrukt in een vette dansende letter. De stijl is eenvoudig met korte zinnetjes. De tekeningen zijn eenvoudig: alleen het vogeltje (met een jurkje aan), de moeder, de boom en de zwarte poes worden afgebeeld en een grappig lieveheersbeestje dat op bijna iedere bladzijde terugkomt. Zachtgeel en pastelgroen zijn de kleuren die overheersen. De illustraties hebben een vriendelijk karakter. Het gevaar waar moeder voor waarschuwt is in de vorm van de zwarte poes griezelig weergegeven. Het thema 'streven naar zelfstandigheid' zal jonge kinderen, hun ouders en opvoeders aanspreken. De moedervogel is soms grof in de mond: "Wormpjes eten! En je bek houden!". Een vriendelijk prentenboek uit een serie van zes* dat geschikt is om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.Veertje wil het nest uitvliegen. Maar van mama mag dat niet. 'Eerst nog veel wormpjes eten!' zegt ze. Toch zet Veertje door. Ze springt uit het nest. En... Veertje vliegt! Maar dan is er nog Grote, Zwarte Poes!
Leeftijd: 4+
Voor handleiding en activiteitenboek zie 433.75.DEPO.03
Keywords: Opgroeien; Vliegen (werkwoord).