Kaspers rattenplan. - Depondt, Luk, 1952-; Lemmens, Riske, 1974- (Leuven : CEGO, 2002)
Een hond, een kat en een rat (allemaal aangekleed) zijn op weg, waarbij de hond en kat totaal geen rekening met de rat houden, die hen amper kan bijhouden. Dan stuiten zij op een rivier; alle pogingen aan de overkant te komen, draaien op niets uit. Rat weet de oplossing, maar naar hem wordt niet geluisterd. Pas als hij een woedeuitbarsting krijgt, lukt het hem met geweld de aandacht te trekken. Kleuters zullen zich herkennen in dit gegeven, omdat zij immers als kleintjes ook vaak niet serieus worden genomen. Maar de boodschap dat dat met trappen en slaan wel lukt, is niet op zijn plaats in een kinderboek. Het prentenboek in oblong formaat heeft duidelijke, paginagrote, weinig bijzondere illustraties in zachte tinten, waarin de tekst goed leesbaar is afgedrukt. Op het voorplat een afbeelding van de eerste illustratie met daarop een mug die geen rol speelt in het verhaal. In deze nieuwe reeks zijn nog vijf* andere prentenboeken verschenen met vergelijkbare thema's (perikelen van kleintjes). Geen hoogvlieger voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.Hoe komen Kasper, Boris en Siska aan de andere kant van de rivier? Boris en Siska weten het. Dat dénken ze toch. En naar Kasper luisteren ze niet. Dat is niet slim. Want Kasper heeft een goed plan.
Leeftijd: 4+
Handleiding en activiteitenboek zie 433.75.DEPO.03
Keywords: Luisteren; Ratten; Slim zijn