Creativiteit Hoe? Zo! : inzicht, inspiratie en toepassingen voor het optimaal benutten van uw eigen creativiteit en die van uw organisatie. - Byttebier, Igor, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
Een inspirerend boek, dat lezers aanzet tot het creatief denken in hun werkomgeving. De auteur, Igor Byttebier, die al meer dan tien jaar werkt als creativiteitsconsultant, probeert de lezer door middel van leren, doen en oefenen stap voor stap kennis te laten maken met het ontdekken van je eigen creativiteit en de wijze waarop men die kan hanteren om sneller en efficiënter op nieuwe ideeën te komen. Door de vele voorbeelden en de speelse opdrachten in het boek komen de lezers constant voor verrassingen te staan. De auteur heeft een leuke schrijfstijl, die gemakkelijk wegleest. Ook worden er veel illustraties gebruikt (doorgaans foto's en tekeningen in kleur) en dat geeft meteen een speels en kleurrijk karakter aan het boek. Een aanrader voor iedereen die graag tot creatieve en inspirerende ingevingen wil komen. Dit boek geeft de lezer een rondleiding in zijn eigen denken en helpt hem de eigen creativiteit te ontdekken. Ook wordt aandacht besteed aan het creatief proces en de creativiteit met de groep om te eindigen met creativiteitsmanagement. Het boek bestaat uit blauwe, rode en gele ruimtes die elk op een eigen wijze het creatief leerproces weergeven, respectievelijk qua inzicht, gevoel en inspiratie. Het boek is uitvoerig geïllustreerd met vele schema's tekeningen, foto's, oefeningen en checklist. - Origineel vormgegeven, volledig in kleur met vele illustraties en schema's - Een vernieuwend en inspirerend boek met de beste inzichten en tips om de creativiteit van jezelf en je organisatie beter te benutten - Verrassend efficiënte methodes, zowel voor het bedenken van nieuwe ideeën als voor het uitwerken ervan - Geïllustreerd met vele praktische voorbeelden
Keywords: Creativiteit