Floepje en de leerkracht : handleiding bij "Floepje en het water" en "Floepje en de lucht". - Vandaele, Wilfried, 1959-; Bauters, Tini, ....-; Vanhille, Adelheid, ....- (Aalst : VMM, 1996)
In deze handleiding voor de leerkracht worden de beide boekjes gedetailleerd besproken. Er is ook achtergrondinformatie te vinden, bijvoorbeeld over elektriciteit, over de plant lisdodde, e.a. Er staan tal van suggesties in over mogelijke activiteiten voor de kinderen in de klas.
Keywords: Milieueducatie -- Basisonderwijs; Milieueducatie -- Kleuteronderwijs