Sofie wil bij een orkest. - Holt, Anne, ....-; Griffey, Harriet, ....- (Amsterdam : Sjaloom, 2001)
Recensie: Marmot Sofie wil heel graag een instrument in een orkest bespelen maar het valt niet mee om het juiste instrument te kiezen. Uiteindelijk wordt het een triangel en Sofie blijkt de ster van het orkest. Het vierkante formaat boek heeft een hard kaft, een cover in zalmgele tinten met een ingekleurde tekening met zwarte contouren in aquareltechniek met hardere pasteltinten van Sofie met allerlei instrumenten om zich heen. Op elke pagina staat een grote illustratie in genoemde techniek met delen die in beweging worden gezet door het uittrekken van een lipje bedrukt met een pijl voor de richting. De bewegende delen zijn heel mooi en verrassend complex gemaakt. Enkele regels tekst met vrij lastige woordkeus (bijv. benauwd, muzikaal) completeren het boekje. Er bestaat nog een deel in deze serie: 'Sofie wil op ballet'*. Voor 'lezers' vanaf ca. 4 jaar. - T.M. van den Akker
Sofie wil heel graag bij een orkest. Ze weet zeker dat ze muzikaal is. Maar is er een instrument dat bij haar past?
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Muziek; Muziekinstrumenten