Kijk mee naar ... maten. (Amsterdam : Zirkoon, 2002)
Hardkartonnen fotoprentenboek met twee afgeronde hoeken over maten. Verschillende tegenstellingen en vergelijkingen komen aan bod: groot-klein, lang-kort, smal-breed, maar ook groot-groter-grootst en klein-kleiner-kleinst. De afbeeldingen zijn foto's in felle kleuren van in het algemeen alledaagse voorwerpen. Af en toe een voor peuters minder bekend item, zoals bijvoorbeeld een wolkenkrabber of toekan. Voor de volwassen voorlezer zijn de meeste plaatjes voorzien van bijschriften. Af en toe staat er een vraag in het boek om aan de peuter te stellen, bijv. "Welk dier heeft de grootste bek?" Soms een wat onrustige bladspiegel, maar over het algemeen toch een prettig boek om samen te bekijken. Deel uit een serie van vier*.
Kijk mee naar... Maten is speciaal gemaakt om jonge kinderen gevoel voor maten bij te brengen, toegespitst op de begrippen groot en klein. Kinderen kunnen op de foto's veel alledaagse voorwerpen herkennen, maar leren spelenderwijs ook nieuwe begrippen.
Leeftijd: 1+
Keywords: Maten en gewichten; Tegenstellingen