Vormen. (Amsterdam : Zirkoon, 2002)
Peuters worden met dit vierkante, hardkartonnen aanwijsboek in aanraking gebracht met de volgende vormen: vierkant, cirkel, driehoek, rechthoek, ruit, ovaal, ster en hart om ze zo te leren herkennen. De verschillende vormen worden afgebeeld in felgekleurde foto's van voorwerpen; daaronder staan de benamingen. Sommige voorwerpen zijn waarschijnlijk moeilijk herkenbaar voor peuters b.v. borduursteek, rugbybal, paperclip, stervrucht en piramide. De benoemen voorwerpen bevinden zich op een geblokte (afwisselend wit en een andere kleur) achtergrond. Met hulp van volwassenen zal de peuter kunnen oefenen om in de praktijk vormen te leren zien. Dit is een boekje uit een serie van vier
Kijk mee naar... Vormen is speciaal gemaakt om jonge kinderen verschillende vormen te leren onderscheiden. Bekende voorwerpen kunnen ontdekt en vergeleken worden.
Leeftijd: 1+
Keywords: Vormen