Ik wil een cowboymeisje zijn. - Willis, Jeanne, ....-; Ross, Tony, ....- (Amsterdam : Sjaloom, 2001)
Een klein meisje woont in een hoge, grijze flat in een grote stad. Ze is de stad beu en droomt over het leven op een prairie in het wilde Westen. Ze wil dolgraag een cowboymeisje zijn, en fantaseert over wilde paarden, lasso's en slapen in de open lucht. Maar moeten fantasiedromen wel dromen blijven?
Recensie: Prentenboek over een meisje dat geen braaf kind wil zijn. Ze vraagt aan haar keurige vader of ze een cowboymeisje mag worden en of hij ook meegaat. Op elke tekening laat ze zien wat ze daarmee bedoelt. In haar fantasie is de stad de prairie en een hond haar paard. De tekeningen, die telkens driekwart pagina beslaan, tonen een eigenzinnig meisje dat leeft in een grote stad met veel wolkenkrabbers. In haar fantasie ontsnapt ze naar cowboyland; dat wordt op humoristische wijze verbeeld. De tegenstelling tussen de fantasiewereld en de realiteit van de stad komt goed uit de verf. De tekeningen zijn met zwarte dunne lijnen opgezet met gebruik van veel pasteltinten. De tekst is geschreven in de ik-vorm. Onder elke tekening staan twee regels die samen met de twee regels op de volgende pagina een rijm vormen. Door de groot gedrukte schreefloze letters en de eenvoudige woordkeus ook zelf te lezen vanaf 7 jaar. Grappig voorleesprentenboek voor 4 jaar en ouder. - Drs. A. ten Bruggencate
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Cowboys; Fantaseren