Help mama, help ! Een lees- en voelboek. - Roddie, Shen, ....-; Cony, Frances, ....- (Amsterdam : Sjaloom, 2002)
Prentenboek met een eenvoudig verhaal over een kuiken dat zich groot genoeg voelt om alleen in de tuin van zijn huis te kamperen. Hij is absoluut niet bang, maar als hij 's nachts zijn zaklamp op de grond zet, schrikt hij van zijn levensgrote schaduw en roept de hulp van zijn moeder in. De dieren in het verhaal vertonen menselijk gedrag en eigenschappen. De tekeningen in aquareltechniek doen cartoonachtig aan en zijn op diverse plaatsen voorzien van pop-upelementen en voelbaar gemaakte details. Ook kan de lezer door op bepaalde plaatsen te trekken een aantal dieren laten bewegen of m.b.v. een rits de slaapzak van de hoofdpersoon sluiten. De beknopte tekst is in een grote letter steeds duidelijk leesbaar tussen of naast de tekeningen afgedrukt. Prentenboek dat aansluit bij de belevingswereld van kleuters vanaf ca. 3 jaar.
Kuiken voelt zich al groot. Groot genoeg om in z'n eentje te gaan kamperen in de tuin. Maar dat wordt nog spannender dan hij dacht.
Leeftijd: 3+
Vertaald uit het Engels.
Keywords: Bang zijn; Kamperen