Doedoe's speen. - Swoboda, Annette, ....- (Amsterdam : Sjaloom, 2001)
Stevig vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Het gaat over het eendje Doedoe dat zijn speen kwijt is en overal zoekt: onder het kleed, in de wasmand. Tot hij zijn knuffelhondje vraagt of deze de speen heeft gezien: deze draagt hem om zijn nek! De illustraties, geverfd in overwegend groen en geel, zijn paginavullend. De geringe tekst, in totaal slechts vijf regels, staat in een ongelijkmatige schrijfletter in de illustraties afgedrukt. Deeltje uit een serie van vier boekjes* dat het moet hebben van de mooi geverfde illustraties. Qua tekst stelt het echter niet veel voor.
Leeftijd: 1+
Vertaling uit het Duits.
Keywords: Eenden; Knuffels; Humor