Bartholomeus : 5 peuterverhalen. - Miller, Virginia, ....-; Sorella, Mia, ....-; Dolinda, Anna, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 2001)
Bundel met vijf eerder apart verschenen verhalen* over Bartolomeus, het beertje waarmee peuters zich gemakkelijk kunnen identificeren, en zijn vader Eduard. Bartolomeus gaat voor het eerst op het potje, eet zijn pap zoet op als hij daarna een stuk taart krijgt, probeert het gaan slapen zo lang mogelijk uit te stellen, leert omgaan met een klein poesje en ontdekt dat zijn vader ook van hem houdt als hij een dagje nergens zin in heeft. De verhalen ademen een veilige sfeer en zijn vormgegeven in een vierkant prentenboek. De sfeervolle prenten in zachte kleuren en met contouren van houtskool zijn eenvoudig; ze beslaan soms twee pagina's en soms minder. Samen met de duidelijk leesbare tekst zonder moeilijke woorden zijn ze in een afwisselende maar overzichtelijke bladspiegel opgenomen. Verzorgd uitgegeven prentenboek voor peuters vanaf ca. 2 jaar.
Leeftijd: 3+
Keywords: Prentenboeken -- Peuters; Verhalen A-Z -- Peuters