Zakboek licht- en krachtschakelingen. - Boon, M., ....-; Cobben, J. F. G., ....-; de Jong, E. H., ....- (Deventer : Ten Hagen en Stam, 2003)
Samenvatting:Naast schakelingen op het gebied licht- en sterkstroominstallaties is dezwakstroomtechniek voor het eerst in deze uitgave vertegenwoordigd en welvia een hoofdstuk over domotica (systemen EIB en Batibus). Er is vooralveel aandacht besteed aan veel gebruikte basisschakelingen. Zowel zeereenvoudige als meer gecompliceerde. Schakelinggegevens zoals symbolen,eigenschappen van beveiligingen, normeisen voor het tekenen van schema'sen dergelijke worden niet vergeten. Ook aan meetinstrumenten is aandachtbesteed. In een apart hoofdstuk 'Voedingen' komen de voedende nettypen ende uitvoering van de veiligheidsaarding aan bod. De tekeningen van deschema's zijn gebaseerd op de normen NEN 10617 en NPR 5161. Verder is hetzakboekje uiteraard in overeenstemming gebracht met de vijfde druk van deNEN 1010.
Keywords: Elektrische installaties; Elektrische schakelaars