Rekenen met ... dieren : vakoverstijgend rekenen met meer motivatie : voor kinderen van 10 tot 12 jaar. - Kachouch, Cornelia, ....- (Zuihorn : Schoolsupport, 2003)
Nu wordt rekenen pas echt leuk! Aan de hand van informatieve teksten uit de dierenwereld wordt rekenen werkelijkheid. Door voorbeelden uit de tot de verbeelding sprekende dierenwereld te nemen, wordt rekenen tastbaar voor kinderen. Pinguïnbaby's wegen bij de geboorte niet meer dan een grote appel, de tong van een de blauwe vinvis is zo dik als het klaslokaal hoog is... Hoeveel kinderen moet je boven op elkaar stapelen als je net zo groot wilt zijn als een giraf? Als mieren 100 keer hun eigen gewicht kunnen dragen, hoeveel zouden leerlingen dan moeten kunnen dragen? Je komt ook nog eens veel te weten over al die verschillende dieren. Waarom Rekenen met ... Dieren? Als motivatie voor kinderen een bepalende factor is om te willen en kunnen leren dan is Rekenen met ... Dieren de beste keuze om deze kinderen aan het rekenen te krijgen en te houden! Kinderen oefenen vakoverstijgend de basisvaardigheden (o.a. gewicht, grootte, snelheid, levensverwachting) van het rekenen met behulp van leuke en interessante voorbeelden uit het dierenrijk. Informatief, zeer motiverend en uitnodigend. Dierenthema's: de gorilla, de olifant, de kangoeroe, de tijger, de giraf, de walvis, de grizzlybeer, de pinguïn, de dolfijn.
Keywords: Dieren; Rekenen; Wiskunde -- Basisonderwijs