Handboek neuropsychologische diagnostiek. - Bouma, Anke, ....-; Lindeboom, Jaap, ....-; Mulder, Jacqueline, ....- (Amsterdam : Pearson Assessment and Information, 2012)
Klinische neuropsychologie, het onderwerp van dit boek, houdt zich bezig met gedragsaspecten van hersenaandoeningen, en speelt een steeds belangrijkere rol in de gezondheidszorg. Het Handboek neuropsychologische diagnostiek gaat uitgebreid in op de achtergrond en toepassing van ruim veertig neuropsychologische tests die alle gebruikt kunnen worden binnen het Nederlands taalgebied. Deze tests betreffen zowel oorspronkelijk Nederlandstalige tests als buitenlandse tests. Bij iedere test worden de theoretische uitgangspunten, het psychometrisch onderzoek en de normering besproken. Waar mogelijk wordt een overzicht gegeven van onderzoek naar de test met beeldvormende technieken. Ook wordt ingegaan op praktische aspecten zoals afname en scoring, en het gebruik van de tests in de kliniek. Zie de
Inhoudsopgave : van dit handboek voor een overzicht van de beschreven instrumenten.
Keywords: Neuropsychologie -- Diagnostiek; Psychologische tests