Depressie : onderkennen en behandelen. - Tanghe, Arnoud, ....-; De Maesschalck, Adelbert, ....- (Leuven : Garant, 2000)
Depressie is volksziekte nummer één, die jaarlijks meer dan een half miljoen Nederlanders en bijna een kwart miljoen Vlamingen treft. Ze kan weken tot maanden duren en bij niet-behandeling vaak zelfs leiden tot zelfmoord. Te weinig beseft men dat het om depressie gaat. Te veel depressieve mensen worden niet serieus genomen. Een juiste diagnose, een goede behandeling -zowel met medicijnen als met praten -opent echter hoopvolle perspectieven. Dit boek is bestemd voor het grote publiek. Het legt voor iedereen begrijpbaar uit wat depressie is, hoe de ziekte herkend kan worden -wat lang niet altijd gemakkelijk is -en hoe ze behandeld kan worden. (flaptekst)
Met register en literatuuropgave
Keywords: Depressies