Therapiewijzer : theorie en praktijk van 21 psychotherapieën. - Vervoort, Maja, ....-; Weiland, Monique, ....- (Amsterdam : Archipel, 2003)
Inhoudsopgave 1 Cliëntgerichte therapie 2 Cognitieve therapie 3 Creatieve therapie (beeldend, muziek) 4 Directieve therapie 5 Focussen 6 Gedragstherapie 7 Gestalttherapie 8 Groepspsychotherapie 9 Hypnotherapie 10 Lichaamsgerichte psychotherapie 11 Neurolinguïstisch programmeren 12 Oplossingsgerichte therapie 13 Pesso-psychotherapie 14 Psychoanalytische psychotherapie 15 Psychodrama 16 Psychosynthese 17 Rationeel-emotieve therapie 18 Regressie- en reïncarnatietherapie 19 Relatietherapie 20 Transactionele analyse 21 Psychotherapie via internet 22 Nieuwe ontwikkelingen 23 Spiritualiteit in de psychotherapie 24 Helpt therapie? 25 Als je in therapie wilt
Een aantal hoofdstukken is eerder verschenen in Psychologie Magazine.
Keywords: Psychotherapie