Opgelucht : omgaan met ademhalingsproblemen. - Buijssen, H. P. J. (Huub), 1953-; Molema, Johan, ....-; Schlösser, Maryanne A. G., ....-; van der Putte, Anneke, ....- (Hilversum : Teleac/NOT, 2000)
Zowel het cursusboek als de cd bevatten oefeningen. Het boek is een praktisch hulpmiddel voor volwassenen met astma, chronische bronchitis of longemfyseem. Het maakt ademhalingsproblemen inzichtelijk. Bovendien geeft het boek patiënten een handreiking om met hun eigen gevoelens en hun eigen aandeel in de behandeling aan de slag te gaan. Dat laatste gebeurt door gerichte opdrachten, vragenlijsten en oefeningen.
De multimediale cursus Opgelucht : omgaan met ademhalingsproblemen bestaat uit een cursusboek met audio-cd en een algemene en een cursorische televisiereeks.
Keywords: Astma; Chronische bronchitis; Longemfyseem; Zelfzorg; Ziekten van de ademhalingsorganen