Ecodesign : handleiding voor ontwerpers met een duurzame visie. - VITO (Brugge : GOM West-Vlaanderen, 2002)
Samenvatting:Ecodesign handleiding voor ontwerpers met een duurzame visie" isopgesteld met het oog op het informeren van Vlaamse bedrijven enontwerpers rond dit thema.Enerzijds is het een informatief boek dat het wat en het waarom vanecodesign uit de doeken doet. Aan de hand van een aantal kernpunten kan utoetsen of ecodesign interessante opportuniteiten biedt voor uw eigenbedrijf.Anderzijds is het ook een praktisch boek, dat in 4 gefaseerde stappenuiteenzet hoe ecodesign in de praktijk kan worden opgezet. De kracht vande voorgestelde aanpak zit in de flexibiliteit: u bepaalt zelf hoever uwilt gaan aan de hand van een aantal vooropgestelde doelstellingen. Delosbladige handleiding bevat verhelderende schema's en werkbladen,gestoffeerd met een aantal praktijkvoorbeelden.
Losbladig
Keywords: Milieubewuste productontwikkeling; Ontwerpen