Niet-aangeboren hersenletsel : informatie voor verpleegkundigen. - Hoenderdaal, P. L., ....-; Sleeboom-van Raaij, C. J., ....-; Vrancken, P. H., ....-; de Gram, C. F., ....- (Utrecht : Lemma, 2002)
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel vormen een speciale groep in de zorg. Behalve stoornissen op fysiek gebied, vooral van neurologische en orthopedische aard, bestaat er een groot aantal stoornissen op cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied. Niet-aangeboren hersenletsel; informatie voor verpleegkundigen bevat kort en bondig de noodzakelijke informatie over oorzaken en gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel, alsook adviezen voor behandeling en begeleiding. Verpleegkundigen hebben een cruciale rol bij de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naaste omgeving. Daarbij is de deskundigheid een absolute noodzaak. De informatie in het boekje is afgestemd op de beroepsgroep verpleegkundigen en hun werkveld. Het boekje beoogt een handreiking te bieden voor de dagelijkse praktijk. Achterin vindt u informatie over het Nederlands Centrum Hersenletsel, regionale advies- en informatiepunten en gespecialiseerde zorg, adressen van patiëntenverenigingen en enkele literatuuropgaven.
Keywords: Hersenbeschadigingen; Patiënten met hersenbeschadigingen -- Hulpverlening