Waanzin : een korte geschiedenis - Porter, Roy, 1946-2002 (Amsterdam : Nieuwezijds, 2002)
1. Inleiding 2. Goden en demonen 3. Waanzin redelijk verklaard 4. Zotten en zotheid 5. Gekken achter slot en grendel 6. De opkomst van de psychiatrie 7. De gekken 8. De eeuw van de psychoanalyse 9. Tot besluit: moderne tijden, oude problemen?
Keywords: Psychiatrie -- Geschiedenis; Psychische stoornissen