Industriële productie : het voortbrengen van mechanische producten. - Kals, Hubert J. J., ....-; Moulijn, K. A., ....-; van Luttervelt, C. A., ....- (Den Haag : Ten Hagen en Stam, 2001)
Samenvatting:Het boek geeft een elementaire behandeling van de meestebewerkingsprocessen en de daarmee samenhangende productietechnischeaspecten. Daarmee wordt een overzicht geboden van het gehelevoortbrengingsproces en de belangrijkste aspecten van de technischebedrijfsvoering in een industriële omgeving. Tot de doelgroep behorenstudenten werktuigbouwkunde, vliegtuigbouwkunde, industrieel ontwerpen,technische bedrijfskunde en verwante studierichtingen in hetwetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs. Voor studenten werktuigbouwvormt het boek een eerste kennismaking met het vakgebied, maar voorbijvoorbeeld ontwerpers en bedrifjskundigen, die hun vak niet kunnenuitoefenen zonder inzicht in de huidige bewerkings- enproductieprocessen, zal de diepgang in het algemeen voldoende zijn.De indeling van het boek (met vele oefenvragen) maakt het ook geschiktvoor zelfstudie.
Keywords: Materiaalbewerking; Mechanische technologie; Metaalbewerking; Productieprocessen