Dikkie Dik : naar het strand. - van Norden, Arthur, ....-; Boeke, Jet (Henriëtte), 1948- (Wommelgem : Van In, 2003)
Dikkie Dik is bekend van de televisieserie 'Sesamstraat'. Hij gaat met zijn vriendje Beer (een teddybeer) naar het strand, waar hij nog nooit geweest is. Hij denkt dat de duinen 'een grote kattenbak' zijn en plast erin. Verder ontmoet hij Smees, een duinkat, een krab en een opblaasbeest, dat ze voor een monster aanzien. Tenslotte vallen de beide poezen in slaap in een zonnehoed. Beer wordt niet sprekend opgevoerd, de poezen wel. De aanwezigheid van mensen wordt vermoed doordat Dikkie Dik in een reismand en Beer in een volle tas op het strand aankomen. Mooie en duidelijke illustraties in slechts een paar kleuren, die 'meebeleving' oproepen. Elke plaat beslaat een hele pagina en is omkaderd door twee dunnen lijnen; in het wit om de plaat heen staat de vierregelige tekst. Een aantrekkelijk vertel- en kijkboek voor peuterspeelzalen en voor kleutergroepen.
Leeftijd: 3+
Keywords: Vakantie; Strand; Zee