Oink ! - De Kockere, Geert, 1962-; Van Doninck, Sebastiaan, 1979- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2003)
Recensie: Er hing die nacht iets in de lucht. Het was niet groot, niet zwaar, niet dik. Het was van alles wat. Het zei Oink (titel) en het was niet alleen. Prentenboek met een vrolijk en lekker kolderiek verhaal over een aantal kleine en grotere 'robots' die opeens overal vandaan lijken te komen: uit het putje op straat, achter de boom, uit kinderkamers, winkels, musea en laboratoria. Allemaal brengen ze iets mee: een zaag, ladder, fietsbel, honderd liter benzine, touw, enz. Daarmee maken ze een ruimteschip, klimmen aan boord en vliegen weg. En niemand heeft er ook maar iets van gemerkt. De vele grappige illustraties van wisselende grootte, hebben naast enkele oranje details, vooral blauwe tinten. De figuren hebben vaak hoekige vormen. De tekst is afgedrukt tussen of op de lichte delen in de platen en is geschreven in een beschrijvende stijl in de verleden tijd, afgewisseld met dialoog. Die gesprekken bestaan alleen uit klanken, bijv.: Koinkedoink!, Woink? of Noink! Originele uitgave voor kinderen vanaf ca. 5 jaar. - Yolanda Roosen
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Buitenaardse wezens; Robots; Fantasiefiguren