Wolfgang Amadeus Mozart. - Walcker, Yann, ....-; De Keyser, Jeroen, 1984-; Voake, Charlotte, ....- (Tielt : Lannoo, 2000)
Voor jonge kinderen wordt op eenvoudige wijze zeer beknopte informatie gegeven over het leven en een aantal muziekstukken van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). De informatie is gedrukt in een zeer groot lettertype, en wordt vergezeld van verschillende opdrachtjes (gedrukt in een kadertje, met een klein, vet schreefloos lettertype) en gekleurde pentekeningen, facsimile's en kleurenfoto's. Tegen het achterste schutblad is een papieren hoesje geplakt met een audio-cd waarop de hoofdtekst van het boek wordt voorgelezen, afgewisseld door fragmenten van elf goed in het gehoor liggende werken van de componist, die uitgevoerd worden door gerenomeerde uitvoerenden. (De gegevens over de uitvoeringen zijn gedrukt op de laatste pagina van het boek). Verteltrant, woordkeus en lettergrootte passen bij kinderen van 6 - 8 jaar; de opdrachten lijken voor iets oudere kinderen bestemd. Het geheel zal - zeker als een volwassene hier en daar wat aanvult en nuanceert - voor kinderen tot 10 jaar een leuke introductie tot de klassieke muziek zijn. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Leeftijd: 8+.
Keywords: Componisten; Klassieke muziek; Mozart, Wolfgang Amadeus 1756-1791.