Cognitieve gedragstherapie bij depressie. - Hermans, Dirk, ....-; Van de Putte, Johan, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2004)
Inhoudsopgave 1 Inleiding 1.1 Beschrijving 1.2 Diagnostische criteria en terminologie 1.3 Specificaties van depressieve stoornis 1.4 Epidemiologie en comorbiditeit 1.5 Verloop van depressie 1.6 Gevolgen van depressie 2 Casuïstiek 3 Wetenschappelijke inzichten 3.1 Diagnostiek en meting 3.2 Verklaring 3.3 Behandeling 3.4 Primaire en secundaire preventie 4 Therapieverloop 4.1 Beschrijving en beoordeling 4.2 Verklaring 4.3 Behandeling 5 Beschouwingen 5.1 Inhoud en manier van benaderen 5.2 Zinvolle dimensies? 5.3 Farmacotherapie 5.4 Omgaan met suïcidaliteit 5.5 Chronische depressie Bijlagen 1 Ruminative Response Scale 2 Cliëntbrochures 3 Gedachteformulier 4 Lijst van negatieve gedachten
Keywords: Depressies -- Cognitieve gedragstherapie