Basisboek houtbewerking. - Ott, Marcel, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2002)
Samenvatting:Dit boek kenmerkt zich door de overzichtelijke lay-out, functioneleillustraties en de duidelijke structuur.Er is telkens een bespreking van het doel, de onderdelen en de afmetingenvan elk gereedschap en foto's geven een beeld van de kenmerken engebreken van hout.Gereedschapsleer - deel 1- Gereedschappen en kleine houtbewerkingmachines die elke vakman moetkunnen gebruiken, zoals hamers, zagen,boor- en schuurmachines.- Apart hoofdstuk over het onderhoud van de gereedschappen.Materialenleer - deel 2- De eigenschappen en toepassingen van hout- De meest gebruikte houtsoorten- Droog- en zaagtechnieken- Houtschroeven, schuurpapier en lijmsoorten- Tips over de veiligheid- De verschillende opleidingen in de houtsector.
Dl.3: Realisatietechnieken ideeënmap : handleiding.
Keywords: Houtbewerking